woensdag 31 juli 2013

Muggen…….Muggenlarven in water (bron: Wikipedia)
Gezoem, jeuk en soms kan één prikje jou heel erg ziek maken. Wie heeft er geen last van? Muggen!
Wat kunnen wij er zelf aan doen? Muggenlarven groeien op in water. Zorg dat kleine waterplekken in bijvoorbeeld je tuin niet te lang blijven staan, even leeg gooien is eenvoudig en effectief.
Zorg er vervolgens voor dat het huis voorzien is van horren en tochtstrippen onder de deuren.
Een mug komt veelal onder de deur door.

Eenmaal in de slaapkamer, kies dan voor een goede klamboe. Belangrijk is daarbij dat de klamboe goed onder het matras vastgezet word.

Klamboes in vele soorten en maten:

  • Boxmodel Klamboe: een boxmodel klamboe heeft meerdere ophangpunten en is daarmee lastiger te bevestigen. Echter door deze ophangpunten biedt dit model veel ruimte en is zeker aan te raden op plekken waar de klamboe voor langere tijd blijft hangen.   

  • Bellmodel Klamboe: een bellmodel klamboe heeft slechts één ophangpunt en is daarmee geschikt om op reis mee te nemen. Met één lijntje door de hotelkamer kan dit model eenvoudig worden opgehangen. 


  • Wedgemodel Klamboe: een wedgemodel klamboe is kleiner en zeer geschikt voor de lichtgewicht vakantieganger. Met twee ophangpunten ook zeker geen rocket science om op te hangen.
Klamboes bestaan in geïmpregneerde en niet geïmpregneerde versies. Afhankelijk van jouw bestemming maak je de keuze wel of niet geïmpregneerd.

En als laatste kan er voor gekozen worden om een anti muggen middel te gebruiken op de huid.
Belangrijk daarbij is dat er voldoende anti muggen middel wordt meegenomen! Een gemiddelde verpakkingseenheid is geschikt voor 2,5 week per persoon. Ter plaatse op zoek naar anti muggen middel kan soms een zware klus zijn.


Anti muggen middelen:Muggen tijdens jouw vakantie.
Alvorens te vertrekken naar jouw mooie vakantiebestemming (ver) van huis, laat je dan informeren over de mogelijke muggen en andere insecten die op jouw bestemming voorkomen.
Sommige muggen en insecten kunnen ernstige ziektes met zich mee dragen.
Kies de juiste klamboe en anti-muggenmiddel die passen bij jouw bestemming.

De medewerkers van BuitenSportWinkel.nl kunnen jou goed adviseren. Bereikbaar via info@buitensportwinkel.nl of op +31(0)172-533858.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten