dinsdag 2 oktober 2012

BuitenSportWinkel.nl bezoekt Lowland Slaapzakfabriek

BuitenSportWinkel.nl bezoekt de Lowland slaapzakfabriek

Lowland is een begrip als het gaat om donzen slaapzakken. Al 25 jaar worden de donzen slaapzakken in de fabriek in Maarsbergen gemaakt. Naast slaapzakken is Lowland ook de producent van Lowland tenten en vele mooie reisartikelen. Vele expedities zijn goed ten einde gekomen mede door de fantastische slaapzakken en tenten van Lowland.
De fabriek is een kleine fabriek, waar met hart en ziel gewerkt wordt aan de mooiste slaapzakken. Lowland onderscheidt zich door het gebruik van alleen het allermooiste dons en de beste tijken.
Met open armen werd ik vanmorgen ontvangen door Sietse Adema, sinds vier jaar eigenaar van Lowland. Na een kort gesprek over koetjes en kalfjes kreeg ik een rondleiding door de fabriek.
Fabriek?? Eigenlijk is het geen fabriek maar een atelier. Een grote snijtafel direct naast de goed uitgeruste showroom herbergt de grote rollen stof. Nylon, Katoen tot de mooiste Pertex in vele felle kleuren. 
stoffen.jpg
Stoffen op de rol in vele soorten, kleuren en maten

De mooiste stoffen ter beschikking

Dan de naairuimte. De medewerkers zijn druk bezig met het stikwerk. Uiterst nauwkeurig en geconcentreerd werken deze mensen. Zelfs zo geconcentreerd dat ik de indruk heb dat zij mij niet eens opgemerkt hadden, tot het moment dat ik de concentratie doorbrak met een luide “Goedemorgen”. Bijna in koor riepen zij “ook goedemorgen”. Verder de mensen maar niet van hun werk gehouden. De slaapzakken moeten immers zo netjes mogelijk bij ons in de schappen komen te liggen, om vervolgens onze klanten heerlijke warme nachten te bieden.
magazijn.jpg
Slaapzakken, heel veel slaapzakken op voorraad
Via een andere deur kom ik in het magazijn. Hier liggen veel -heel veel- slaapzakken te wachten tot deze naar de winkeliers verstuurt kunnen worden. Helemaal achterin staan twee grote machines, welke later de wasmachine en droger blijken te zijn. Grote machines waar een gemiddeld huishouden de was van een hele maand in kan wassen.

Veel, heel veel slaapzakken in het magazijn.

Last but not least de donsvulmachine. Precies op de gram nauwkeurig instelbare machine waarmee de dons slaapzakken worden gevuld. Erg leuk om te zien.
Nu we toch in het atelier waren direct maar een hele berg mooie slaapzakken achterin de bus meegenomen naar ons magazijn.

De uitgebreide en mooie collectie vind je hier.
Lowland Bedankt voor het gastvrije ontvangst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten